Ronjenje za osobe sa invaliditetom – priključi se, ne traži izgovor!

Probati nešto novo u životu može izazvazti strah i zbog toga često snovi i želje ostanu neostvareni. Ali ako novo posmatramo kao mogućnost i put do naše sreće, ništa nas ne može zaustaviti. Pre dve nedelje dobila sam poruku koja je ujedno bila i poziv za saradnju sa ronilačkim klubom Orka iz Kikinde na obuci osoba sa invaliditetom u ronjenju. Odmah me je zanimalo o čemu je tačno reč i kako bi sve to izgledalo. S obzirom da su ciljevi kluba da u potpunosti prilagode bazen u Kikindi, kao i da dobiju status trening centra za osobe sa invaliditetom uz međunarodne sertifikate ISO i EN, a prvenstveno da uključe osobe sa invaliditetom u svet ronjenja, prihvatila sam njihov poziv sa oduševljenjem.

izaberi da zivis - ronjenje

Celu ovu priču pokrenuo je Stojan Bogosavljev– trener u ronilačkom klubu Orka i čovek sa dugogodišnjim iskustvom u ronjenju. Njegova pozitivnost, kao i pozitivnost ostalih ronilaca koje sam imala čast da upoznam, ulili su mi potpuno poverenje u to da neće biti nikakvih opasnosti.

Nikada ranije nisam pokušala da ronim, tako da je sve u vezi toga za mene bilo popuno novo, a ako tome dodamo i činjenicu da je to ujedno bio i prvi odlazak na bazen nakon nesreće, nepotrebno je reći da sam bila i više nego uzbuđena. Maksimalno su se potrudili da pomognu oko svega za šta mi je potrebna pomoć i objasnili su sve što bih trebala da znam. Avantura je mogla da počne!

Krajnji rezultat je nezaboravno iskustvo i osećaj potpune slobode. Svaki čovek koji je makar probao ronjenje najpribližnije ća vam to opisati kao ulazak u neki drugi svet jer  to zaista tako i izgleda. Ronjenje za osobe sa invaliditetom ima jako pozitivan efekat i na fizičko i na mentalno stanje. Zbog toga ovim putem pozivam sve osobe sa invaliditetom koje bi želele da se okušaju u ronjenju da se jave ronilačkom klubu Orka.

Sve informacije možete dobiti na mail: stojan.bogosavljev@gmail.com ili na facebook profilu Ronilački Klub Orka.

Takođe svi koji žele da pomognu u ostvarivanju ciljeva koje ovaj sjajan klub ima, mogu više informacija dobiti na prethodno navedenim kontaktima.

Koji je vaš izgovor da ne probate nove stvari u životu?

Thank you so much for reading! Tell me what you think in the comment section bellow.
Milica Knežević

4 comments to Ronjenje za osobe sa invaliditetom – priključi se, ne traži izgovor!

 • Vladimir  says:

  Milice svaka cast. Ovaj blog je nesto najinspirativnije sto sam procitao u poslednje vreme. I preslatka si 🙂

  • Milica Knežević  says:

   Hvala Vladimire na lepim rečima. Drago mi je da blog ostavlja takav utisak, jer sam to i želela. 🙂

 • laslo  says:

  kako da postanem član ???

  • Milica Knežević  says:

   Ako želite da se oprobate u ronjenju možete se javiti na mail naveden u tekstu ili poslati poruku na facebook profil koji je takođe naveden.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>